LK Armatur Våra webbplatser Svenska
Stäng

Våra webbplatser

Hur allt började...

Företaget grundades 1910 under namnet Lagerstedt & Krantz som ett agentur- och järnmanufakturföretag.

Grönt och vitt äldre stil på badrum

1933 

Verksamheten tas över av Lars Schuberth och Albrecht Behm, och sortimentet övergår till att mer omfatta VA- och VVS-produkter. 

1950 

Som agent når bolaget stora framgångar med produkter från varumärken som; spakblandarprogram för offentliga miljöer från KWC, avloppssystem och WC-cisterner i plast från Geberit, sanitetsporslin från holländska Sphinx och badkar från italienska Zoppas. 

Två klämringskopplingar

1970

En av de viktigaste händelserna i LK:s historia, är när bolaget erhåller generalagenturen för Conex klämringskopplingar för VVS-installationer. Kopplingarna som sparar montörstid börjar efterfrågas hos grossisterna och försäljningen tar fart. Conex blir grundbulten i den kommande tillväxten och den stora lönsamheten används till att skapa en rikstäckande säljorganisation. LK lanserar sedan löpande nya tidsbesparande VVS-produkter och system på den svenska byggmarknaden.

LK-kontoret i Bromma

1973

Genom bolagets framgångar växer bolaget i storlek. Den gamla industribyggnaden i Bromma förvärvas 1977 och ett kontor och lager byggs i Malmö, Helsingborg och Oslo 1980, 1987 respektive 1990. Utöver fastigheten i Oslo marknadsför, äger och förvaltar Lagerstedt & Krantz Fastigheter AB övriga affärsfastigheter inom bolaget.

Med tiden förvandlas LK från att vara en återförsäljare till att utveckla och producera egna, mer tekniskt avancerade produkter och lösningar.

Genomskärning av golvvärme i sovrum

1980

LK börjar tillverka och sälja egentillverkade golvvärmesystem.

1983 

Företaget köps av familjen Behm och Stikkan Anderssons ABBAs, Music Sweden AB. Familjen Behm tar 1995 över hela företaget. Bolagets första utlandsetablering sker i Oslo 1983.  

LK Armatur huvudkontor i Helsingborg

1985

LK Armatur etableras i Helsingborg när LK ökar sitt fokus på att förse tillverkare av värmeapparater och varmvattenberedare med ventiler och komponenter. Företaget tillverkar ventiler, komponenter och prefabricerade enheter för den globala VVS-marknaden.

LK Pex produktion

1998

För den vidare utvecklingen av våra värme- och tappvattensystem har förnätade polyethylenrör en central och strategiskt viktig roll. Med uppgift att ta fram och producera sådana rör bildas bolaget LK Pex AB i Ulricehamn. Idag förser den egna fabriken, både LK, men även återförsäljare i Europa, USA och Mellanöstern med dessa egenutvecklade kvalitetsrör.

2000 

LK startar tillverkning av högkvalitativa rör i materialet PE-Xa. 

Serbien och Finlands flagga

2008

LK Armatur inviger sin produktionsanläggning i Zrenjanin, Serbien. Produktionsanläggningen är en exakt spegling av rörproduktionen i Helsingborg med prefabricering av främst rörsystem i koppar och rostfritt stål.

LK Systems växer och bildar nytt bolag i Finland.

LK 551 MultiFill ventil i närbild

2009

LK Armatur förvärvar Acaso och breddar sitt produktsortiment med energibesparande produkter för värmeindustrin.

Storbritanniens flagga

2011

LK International grundas med syftet att, från ett separat bolag kunna erbjuda marknaden i Storbritannien produkter från LK-koncernens tre affärsområden LK Armatur, LK Pex och LK Systems.

LK Pex fabrik i Ulricehamn

2014

LK inviger en 10 000 m2 stor, modern och energieffektiv rörfabrik. 

LK logga blå och vit

2017

En gemensam varumärkesplattform utvecklas. Alla dotterbolag tillhör nu ett och samma varumärke - LK.

LK Armatur Tyskland huvudkontor

2018

LK Armatur etablerar eget säljbolag med kontor och lager i Tyskland, LK Armatur Deutschlad GmbH.
Kontoret är placerat i Bad Oeynhausen och etablerar även säljare i hela Tyskland.

Jubileums-logga för att firar 110 år

2020

LK firar 110 år, 1910 - 2020.

LK Systems och Quandify inleder samarbete. Denna nya och unika vattenmätare använder patenterad teknologi. Utöver detta samarbete blir LK även delägare i Quandify.